Kettingmotoren

Electrische bediening van de ramen wordt steeds vaker gevraagd.

Wat is er nu lekkerder dan vanuit je luie stoel het raam op afstand te kunnen openen of te sluiten.

Heycop Systemen heeft voor elk raam een passende motor met een bediening naar keuze.

De kettingmotor

Kettingmotoren werken zoals de naam al aangeeft met een ketting.
In een kunststof of aluminium behuizing wordt de ketting naar buiten geduwd of naar binnen gerold. De behuizingen van de motoren zijn niet groot omdat de ketting in de behuizing opgerold kan worden. Dit heeft als voordeel dat ze (bijna) geheel in het kozijn vallen.

24 volt of 230 volt

De motoren zijn in twee verschillende voltage te leveren:

    24 volt
    en 230 volt.

De keuze van het voltage is per situatie verschillend. Gaat het om een enkel raam in bijvoorbeeld een woonkamer of keuken, dan is het meest gebruikelijke om een 230 volt motor te gebruiken. Is de motor aangesloten op een centrale unit of moet deze synchroon lopen met een andere motor dan wordt de 24 volt versie aangeraden.

Enkele of dubbele ketting

De standaard motor heeft één ketting. Er zijn echter ook motoren met twee kettingen. Deze zijn voor toepassingen op ramen die breder zijn dan 1,5 meter. Het voordeel van één motor met twee kettingen is:

  • de installatie eenvoudiger is
  • er is maar 1 stroompunt nodig
  • het heeft een strakker uiterlijk

Cardanische ophanging of vaste montage

De manier van montage is per type motor verschillend:

Cardanische ophanging

Bij een cardanische ophanging wordt de motor opgehangen aan 2 bevestigingsbeugels. Door gebruik te maken van de ophangbeugels heeft de motor de mogelijkheid om te draaien. Dit is ideaal om wat minder hoge ramen toch goed open te kunnen zetten.

Vaste montage

Motoren met een vaste montage worden door de kettingkast op het kozijn gemonteerd. De vaste montage geeft een strak uiterlijk aan het geheel. Een andere manier van vaste montage is de motor te bevestiging met een montagestrip. Door de montagestrip is de motor wel eenvoudig te monteren of te verwijderen.

Slag

De ketting of stang van de motor zorgt ervoor dat het raam open gaat. De lengte van de ketting of stang bepaald hoeveel millimeter dit maximaal kan. Deze maximale opening wordt aangegeven als slag.

Kracht (Newton)

Naast de type, voltage en de slag is ook de kracht van de motor van belang. De kracht wordt uitgedrukt in Newton en geeft aan hoeveel kracht de motor aan kan. Met eenvoudige rekensommen kunt u de benodigde kracht uitrekenen. De berekening vindt u bij de motoren.

Geautomatiseerd openen van de grootste- en kleinste ramen

Motoren bieden de mogelijkheid om uw zware ramen gemakkelijk te bedienen. Als officiële dealer van Mingardi, UCS, Geze en Comunello weten wij alles af van deze producten en bent u aan het juiste adres voor vragen en bestellingen.