Hang- en sluitwerk

Het merk Heycop staat voor degelijke kwaliteit. Dit vindt u ook terug in ons assortiment hang- en sluitwerk. Vooral voor renovatie hebben wij de juiste producten maar ook voor een nieuw raam zijn onze producten geschikt.

Scharnieren

In ons assortiment hebben we 2 ‘oeroude’ scharnieren:

  • Raamscharnier
  • Deurscharnier

Door de robuustheid van de messing scharnieren gaan deze scharnieren jaren lang mee.

Raamsluitingen

Voor het sluiten van de ramen zijn er verschillende mogelijkheden. Dit is afhankelijk van het type van uw raam. Voor een uitzetraam kunt u kiezen voor een raamuitzetter of raamkruk.
Voor een valraam is een raamknip toe te passen.
Het is voor het gebruik van deze sluitingen wel noodzakelijk dat de bediening op een bereikbare hoogte zit. Heeft u een toepassing waarbij dit niet zo is dan adviseren wij om een bovenraamsluiting te gebruiken.

Raamscharen

De raamscharen zijn verkrijgbaar voor zakuitzetramen en draaischuiframen. Deze raamscharen worden meestal gebruikt voor renovatiewerk.

Zakuitzetramen

Zoals de naam al aangeeft, draait dit raam naar buiten en zakt naar beneden. Dit heeft als voordeel dat de frisse lucht langs de onderkant wordt aangezogen terwijl de afgewerkte lucht via de bovenkant weer verdwijnt.

Draaischuiframen

Een draaischuifraam is een raam die naar buiten opendraait. Gelijk met de draai naar buiten schuift het raam een stuk van het kozijn af. Het voordeel hiervan is dat her een schoonmaakopening ontstaat van 13 cm.

De scharen zijn geschikt voor aluminium, stalen, houten en kunststof ramen. De raamscharen zijn op aanvraag leverbaar.