Hatau Primat FL-190

Slank en stijlvol

Het Primat FL-190 van Hautau is een heeft een strak en slank systeem. Het raam is met een hefboom of windwerk open te zetten door de scharen aan de bovenkant van het raam. De stangen tussen de hefboom of windwerk en de scharen wordt netjes weggewerkt met een afdekprofiel.

Voordelen van het systeem

Naast het voordeel dat u zonder moeite een bovenraam kunt openen heeft dit systeem nog een voordeel. Een extra derde vergrendeling in de schaar zorgt voor een hogere afdichtingsdruk. Het raam is daardoor beter vergrendeld dan bij een standaard bovenlichtopeners. De vergrendelpunten tussen vleugel en kozijn liggen dichter bij elkaar.

Gemakkelijke bediening

De Primat FL190 is te bedienen met

  • een hefboomgreep
  • een draaibare hefboomgreep
  • een windwerk met slingerstang

Toepassingen

Dit systeem wordt veelal gebruikt in:

  • Scholen
  • Kantoren
  • Woningen

Het systeem past op niet al te zware en grote ramen (tot max. 80 kg) en is ideaal voor kleine bovenlichten zoals een keukenraampje.

Probleemloze installatie

De scharen en stangen zijn van voren te monteren. Dit maakt het monteren gemakkelijk. De schaarfixatie in de schaarhouder gebeurd met een koppeling. De stangen worden in kunststof stanggeleiders geklikt waarna het afdekprofiel voor de afwerking er op wordt geklikt. De stangaansluiting op de hoeken is een snelle, stabiele en zekere verbinding door simpelweg de stang er in te hangen.

Verschillende kleuren

De Hautau Primat FL-190 is standaard verkrijgbaar in EV1 en wit. Op aanvraag is het ook leverbaar in creme en zwart.

Benodigde ruimte voor montage

Om het systeem te kunnen monteren op het valraam is er een ruimte boven het raam nodig van 23 mm.

Advies nodig?

Wilt u dit systeem graag toepassen, maar heeft u die ruimte niet? Stuur ons een bericht. Wij denken graag mee voor een oplossing.

Producten 1-12 van 35

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina